Steak N' Roll to kolejny uczestnik Wrocławskiej Bitwy Kulinarnej i jedni z najlepszych w mieście znawców wołowiny.
Znajdziecie ich na wrocławskim Rynku. Ale położenie - choć przyznajmy to znakomite - nie jest najważniejszym atutem tej restauracji. Na pierwszy plan zdecydowanie bowiem wysuwa się wołowina serwowana tu w najróżniejszych postaciach. Zacząć musimy od klasycznego tatara. Na większy głód zjecie u nich burgery z wołowinką i ze świetnym autorskim sosem majonezowo-gorczycowym. Jest też klasyka nowojorskiego street foodu - kanapki reuben z peklowanej i gotowanej wołowiny połączone z kapustą, szwajcarskim serem cheddar i ostrą musztarda. No i są rzecz jasna steki wołowe. Jest sezonowany na sucho t-bone, oraz kilka steków do wyboru z wołowiny sezonowanej na mokro.
Niejedzący mięsa zadowolą się wegetariańskim burgerem czy tatarem z buraka.
Do tego nieco alkoholu, znakomite koktajle i nowojorski klimat w środku.
Dodaj komentarz