Migrand - zapiekanki z sercem

Migrand

Tak jak obiecywaliśmy, rozpoczynamy dziś prezentację polskich food trucków. Na dobry początek Migrand - czyli nowa odsłona tradycyjnej polskiej zapiekanki.

Początek kalendarzowej wiosny już za nami i choć żaden meteorolog nie da sobie nic uciąć za to, że zima już nie wróci to coraz cieplejsze dni zachęcają do wyjścia z domu i wybudzenia się ze snu po zimowej szarudze. A rozkwitające na wiosnę food truckowe zloty są ku temu znakomitą okazją. Wiemy, że hardcorowi dietetycy i wszelkiej maści specjaliści od aktywności fizycznej pokręcą teraz przecząco głową, ale może niekiedy warto nieco przymknąć oko na bijący licznik kalorii i skosztować odrobinę street foodowych specjałów. A okazji w kwietniu będzie wiele, wystarczy pod tym linkiem sprawdzić, gdzie i kiedy pojawią się gastrowozy.

O wielu z nich przeczytacie także na naszej stronie. Przentację zaczynamy od migrującego po całym kraju food trucka, który to „mieszając i łącząc” wiezie dla Was wyjątkowe smaki. 
Panie i Panowie - przed Wami Migrand!!!

Migrand o sobie
Nasza przygoda z food truckiem wywodzi się od pasji do jedzenia. Tak! Uwielbiamy jeść, próbować nowych ciekawych smaków, testować w kuchni nowe zestawienia smakowe. Uwielbiamy też gotować! Gotować dla ludzi, dzielić się naszymi spostrzeżeniami, dawać możliwość rozkoszowania się jedzeniem! Dlatego w 2016 roku postanowiliśmy poskładać w całość wszystkie nasze marzenia i pomysły, ściągnąć je na ziemię i zacząć realizować. I tak powstał nasz pierwszy food truck, w którym serwujemy zapiekanki. Oprócz ogromu pracy związanej z przystosowaniem go do życia, z jego lookiem, estetyką… mieliśmy również mnóstwo pracy przy znalezieniu odpowiednich bagiet do naszych chrupiących zapiekanek. Po kilku testach znalazł się nasz mały lokalny dostawca, który do dziś wypieka dla nas idealne bułki, które są chrupiące i złociste po zapieczeniu, a zarazem mięciutkie w środku. Co do naszych zapieksów stawialiśmy i do dzisiaj stawiamy na wierne odwzorowanie naszych polskich kultowych zapiekanek. Podstawą jest farsz, przygotowywany z pieczarek i cebuli, lekko duszony, nadający wyjątkowy aromat całej kompozycji na bagietce. Mamy również mnóstwo dodatków od mocno męskich jak kiełbasa, chorizo, bekon, szynka, po bardziej kobiece i lekkie jak suszony pomidor, camembert, czy złocisty lazur. Całość przypiekana jest serem, który rumieni się po wyjściu z pieca i nieprzyzwoicie się ciągnieee. Do tego nasze autorskie sosy i jest sztos. Przez te kilka lat działalności skradliśmy serca wielu osób i mamy swoich fanów w całej Polsce, a teraz możemy karmić Was aż z 3 naszych food trucków przez cały sezon streetfoodowych szaleństw!!! 

Gdzie i kiedy spotkacie food truckowe Migrandy możecie zawsze sprawdzić na ich profilu
Facebook

Dodaj komentarz