Wszystkie lokale w warszawskim Office House wynajęte

Towarowa 22 1

Pierwszy budynek projektu Towarowa22 wkrótce zadebiutuje na kulinarnej mapie Warszawy. 

Nowe koncepty gastronomiczne serwujące kuchnię polską, azjatycką, włoską, śródziemnomorską i śniadaniową otworzą swoje progi na przełomie roku. Tym samym, praktycznie w pełni wynajęty biurowiec w biznesowym centrum miasta będzie tętnił życiem również po godzinach i w weekendy.

Office House to nowy biurowiec, który powstał na terenie dawnej drukarni Domu Słowa Polskiego. Między wielkomiejskimi wieżowcami przy Rondzie Daszyńskiego, a historyczną zabudową Woli stoi obiekt wykonany z nietypowego białego betonu otoczony zielenią. Już jesienią parter budynku stanie się nowym miejscem spotkań, które przyciąga nie tylko „białe kołnierzyki”, ale wszystkich miłośników jedzenia na mieście. Każdy znajdzie tutaj coś dla siebie - od smacznego śniadania, przez pyszny obiad po wieczorową kolację.

Już jesienią planowane są otwarcia pierwszych restauracji na terenie superkwartału Towarowa22. Największy lokal o powierzchni ponad 450 mkw. wynajęła restauracja Splendido, której nazwa nie jest przypadkowa i zdradza, że zaserwuje wspaniałą włoską kuchnię. Menu obejmie dania i wina z różnych regionów półwyspu Apenińskiego - od klasycznej pizzy, przez pastę, po selekcję win z Toskanii, Sycylii czy Piemontu.

Na rogu ulicy Wroniej i Pańskiej znajdzie się serwujący kuchnię azjatycką lokal ATO Ramen o powierzchni 300 mkw. Choć zwykle kojarzona z sushi, jej sercem dla wielu jest ramen, czyli aromatyczne zupy na bazie długo gotowanego bulionu, pełne głębi i umami. Autorzy popularnego w Łodzi i Wrocławiu konceptu planują zaskoczyć warszawskich klientów swoim niestandardowym podejściem do kuchni tego rodzaju. W listopadzie otworzy się The Brunchery, które zajmie blisko 200 mkw. przestrzeni gastronomicznej z widokiem na charakterystyczną pergolę Office House. Klimat i menu lokalu przyciągnie zarówno miłośników porannych rozmów przy świeżych śniadaniach, jak i wieczornych spotkań w gronie przyjaciół.

W styczniu do stylowego wnętrza o powierzchni 200 mkw. zaprosi Pearl Seafood Restaurant. Jak sama nazwa wskazuje, menu lokalu będzie bazowało na daniach z owocami morza i świeżych rybach. Całość uzupełni starannie dobrane wino. Goście poczują wytworną atmosferę już od progu za sprawą aranżacji wykonanej z ciemnego drewna, mosiądzu i marmuru, a ekskluzywny styl podkreślą aksamitne tkaniny i kryształowe detale. Miesiąc później, w lutym 2026 roku, otworzy się lokal o powierzchni 360 mkw. wypełniony smakami polskiej kuchni. Restauracja Babajaga zaprosi gości na dania, które z jednej strony brzmią znajomo, a z drugiej - zaskoczą nowym podejściem. Autorzy konceptu zapewniają, że klasyczne receptury zostaną delikatnie odświeżone, ale bez utraty tego, co najważniejsze w rodzimych potrawach.

Opracowanie własne na podstawie nadesłanych materiałów prasowych.

Dodaj komentarz