Przez dwa dni w Warszawie królować będzie piwo, wino i sery. Pierwsza odsłona już 21 i 22 marca, w Centrum Praskim Koneser.
Dowiecie się sporo o historii i tradycjach browarnictwa (spokojnie, piwerko będzie już z naszych czasów), z równie procentowych atrakcji posmakujecie wina z regionalnych winnic, nie zabraknie też serów z małych, rzemieślniczych wytwórni. O serach opowie Wam serowy ekspert Gieno Mientkiewicz, Mariusz Kapczyński poprowadzi Was winnym szlakiem, zaś o piwie gawędzić będzie najbardziej znany polski krytyk i vloger piwny Tomek Kopyra.
Będą konkursy, gotowanie na żywo, degustacje, warsztaty, panele dyskusyjne, będzie bogata strefa kulturalna.
Kiedy: 21/22 marca 2020
Gdzie: Warszawa, Centrum Praskie Koneser
Wstęp płatny: 10 złotych
Więcej na: Facebook
Dodaj komentarz