Długo wyczekiwane otwarcie restauracji i klubu muzycznego MOXO za nami.
Wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy powstało w niezwykłych wnętrzach zrewitalizowanej XIX-wiecznej Hali Odlewni Fabryki Norblina. Na gości przez 7 dni w tygodniu czeka tu wyjątkowe menu i muzyka na żywo. Filozofia Nikkei przeniknęła stare mury dawnej fabryki tworząc miejsce jakiego w stolicy jeszcze nie było.
MOXO w Fabryce Norblina to 1.200 mkw. połączenia nowoczesnego designu z industrialnym klimatem. Naturalną surowość pofabrycznej przestrzeni równoważy wystrój wnętrza - miękkie welurowe kanapy, butelkowa zieleń oraz ciepłe światło, podkreślające urok zabytkowych ścian. Zwieńczeniem tej imponującej przestrzeni na parterze jest najwyższy w Polsce (wysoki na 8 m i szeroki na 12 m) bar, obok którego nie da się przejść obojętnie.
Sercem jest restauracja będąca fuzją kulinarną dwóch światów - Japonii i Peru. Szefem kuchni i twórcą menu jest Radosław Pelc, pasjonat z wieloletnim stażem, który doświadczenie zdobywał w wielu restauracjach w Polsce i na świecie. W stworzonej przez niego karcie znajdziemy m.in. sushi, peruwiańskie ceviche, owoce morza, a także ryby i dania mięsne.
MOXO to połączenie smaków i dźwięków, dlatego po kolacji restauracja zamienia się w oryginalny klub muzyczny, przystosowany nie tylko do regularnych imprez klubowych, ale także dużych koncertów.
Więcej na: Moxo
Opracowanie własne na podstawie materiałów prasowych.
Dodaj komentarz