Przez dwa dni we Wrocławiu królować będzie piwo, wino i sery.
Wrocławscy Ulicożercy to kulinarny festiwal, który pojawił się na wrocławskich ulicach w 2014 roku i do tej pory zaliczył mnóstwo udanych edycji, głównie z food truckową wyżerką.
Najnowsza odsłona już 7 i 8 marca, a Wrocławscy Ulicożercy kolejny raz kolaborują z Wrocławską Fetą. II edycja Festiwalu Piwa, Wina i Sera zapowiada się więc niezwykle atrakcyjnie.
Będą food trucki z jedzeniem z niemal każdego zakątka świata. Dowiecie się sporo o historii i tradycjach browarnictwa (spokojnie, piwerko będzie już z naszych czasów), z równie procentowych atrakcji posmakujecie wina z regionalnych winnic, nie zabraknie też serów z małych, rzemieślniczych wytwórni. O serach opowie Wam serowy ekspert Gieno Mientkiewicz, Mariusz Kapczyński poprowadzi Was winnym szlakiem, zaś o piwie gawędzić będzie najbardziej znany polski krytyk i vloger piwny Tomek Kopyra.
Będą konkursy, gotowanie na żywo, warsztaty, panele dyskusyjne, będzie bogata strefa kulturalna.
Kiedy: 7/8 marca 2020
Gdzie: Zajezdnia Dąbie / Czasoprzestrzeń, ul. Tramwajowa 1-3, Wrocław
Wstęp płatny: 10 złotych
Więcej na:
Wrocławscy Ulicożercy
Festiwal Feta
Dodaj komentarz