Gdańsk - premiera książki „Tradycje kulinarne Norwegii”

Tradycje Kulinarne Norwegii

Nadbałtyckie Centrum Kultury zaprasza na premierę książki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek.

Co ma do zaoferowania nordycka kultura kulinarna? Czy Norwegia to dobry kierunek dla poszukiwaczy niezwykłych smaków? Czego koniecznie należy spróbować będąc w krainie fiordów? Na te, a zapewne także na inne pytania odpowie w czasie spotkania dr Magdalena Tomaszewska-Bolałek. Autorka jest wybitną znawczynią kultury kulinarnej i kierownikiem Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Zajmuje się historią i antropologią jedzenia, a także turystyką oraz dyplomacją kulinarną. Promowała kuchnię polską w Chinach, Tajlandii, Wietnamie, Mołdawii czy na Wyspie Jersey. W Jej dorobku są takie książki, jak „Tradycje kulinarne Japonii”, „Japońskie słodycze”, „Tradycje kulinarne Korei”, „Polish Culinary Paths”, „Tradycje kulinarne Finlandii”, czy „Tradycje kulinarne Szwecji”. Wydarzenie organizowane jest w ramach projektu Kolory Bałtyku.

Gdzie: Ratusz Staromiejski / Gdańsk / Korzenna 33-35
Kiedy: 13.XI / godz. 17.00
Wstęp: wolny
Więcej na: Facebook

Opracowanie własne na podstawie materiałów NCK

Dodaj komentarz