Dwudniowe święto dla pierogożerców w Łodzi - 23/24 listopada.
Można powiedzieć co kraj to pierogi. Nadziewane owocami, warzywami, mięsem, serem czy ziemniakami, zawijane w ciasto z różnego rodzaju mąk, również bezglutenowych, doprawiane na słodko i ostro, gotowane, smażone lub pieczone - możliwości jest właściwie nieskończona liczba.
Na łódzkim Festiwalu Pierogów Świata zjecie tradycyjne, domowe polskie pierogi z sezonowymi farszami, ale nie zabraknie też wyrobów z najodleglejszych regionów świata. Indyjskie samosy, chińskie bao bao, tybetańskie momo, włoskie calzone czy gruzińskie chinkali!
Gdzie: Łódź, Piotrkowska 217
Kiedy:
23 listopad (sobota) 12.00 - 20.00
24 listopad (niedziela) 12.00 - 18.00
Więcej na:
Facebook
Przygotowane na podstawie materiałów organizatora.
Dodaj komentarz